Neem een kijkje in je ziel met paardencoaching

   
Antionuszoekt

Neem een kijkje in je ziel met paardencoaching

Amsterdam, 2 november 2021.

Paardencoaching? We horen u denken: dat is vast iets met het coachen van paarden. Net zoiets als een paardenfluisteraar doet toch? Maar nee, want met paardencoaching wordt niet het paard gecoacht maar de mens. Paardencoaching krijgt steeds meer voet aan de grond in Nederland. Het wordt bijvoorbeeld ingezet bij conflictbemiddeling, het maken van loopbaankeuzes, therapie voor kinderen, leiderschapskwesties, spoor 2 re-integratie en burn-out coaching.

Wat doet een paardencoach?

Bij paardencoaching wordt er een paard gebruikt waarmee de persoon die gecoacht wordt als het ware in gesprek gaat. Aan de hand van oefeningen en opdrachten sta je naast of loop je met het paard. Een paardencoach kijkt vervolgens naar de signalen die het paard geeft. Hij (of zij) kijkt minder naar de coachee (de gecoachte persoon). De paardencoach kijkt bijvoorbeeld naar de lichaamshouding en de bewegingen die het paard maakt tijdens de interactie met de coachee. Paarden zijn altijd gefocust op hun omgeving. Zij scannen, omdat zij prooidieren zijn, continue hun omgeving af. Ze reageren vooral op de ongewone dingen die zij zien of ervaren. Ze scannen als het ware de menselijke tegenstrijdigheden en kunnen ze op die manier heel goed verbinden met het onderbewuste van de mens. Paarden leven altijd in het hier en nu en kijken als recht in je ziel. Zonder verborgen agenda, diplomatie of twijfel. Zuiver en zeker.

Paardencoach Joep Herni

Leren over je zelf met paardencoaching

Paardencoaching levert een bijdrage aan je zelflerend vermogen. De coachee wordt gestimuleerd en gedwongen om over zich zelf na te denken. Het is coachen of gecoacht worden in een aangenaam therapeutisch klimaat. In een natuurlijke (vaak buiten)omgeving kan het paard positieve emoties oproepen wat vaak stressreductie tot gevolg heeft. Het is een ontspannende activiteit in een veilige omgeving. Zowel voor de coachee als de coach zelf overigens.