Vesrchil outplacement en spoor 2 re-integratie

   




Antionuszoekt

Verschil tussen outplacement en spoor 2 re-integratie

Het verschil tussen outplacement en spoor 2 re-integratie is groot. Outplacement is een proces dat wordt gebruikt om werknemers te helpen bij het vinden van werk buiten het bedrijf waar ze werken. Het is gericht op het opbouwen van een netwerk en het ontwikkelen van vaardigheden voor het vinden van een nieuwe baan. Spoor 2 re-integratie is daarentegen gericht op het ondersteunen van werknemers bij het terugkrijgen van het werk binnen hetzelfde bedrijf waar ze werkzaam waren. Het doel is om werknemers in staat te stellen hun werk te hervatten, of een andere functie binnen dezelfde organisatie te krijgen.

Outplacement wordt vaak gebruikt als een vorm van ontslag. Het is een manier om werknemers te helpen bij het vinden van werk buiten het bedrijf, waardoor het bedrijf minder verantwoordelijk is voor hun toekomst. Outplacement biedt vaak coaching, training en advies om de werknemer te helpen bij zijn zoektocht naar een andere baan.

Spoor 2 re-integratie richt zich daarentegen op het helpen van zieke werknemers om hun functie binnen of buiten hetzelfde bedrijf te hervatten. Het wordt primair gebruikt om naar een andere functie binnen hetzelfde bedrijf te zoeken. Dit proces omvat vaak coaching, training en advies om de werknemer te helpen bij het vinden van een nieuwe baan of het hervatten van de oude.

Hoewel outplacement en spoor 2 re-integratie beide gericht zijn op het helpen van werknemers, zijn ze fundamenteel verschillend. Outplacement is enkel gericht op het helpen van werknemers bij het vinden van werk buiten het bedrijf, terwijl spoor 2 re-integratie gericht is op het helpen van zieke werknemers bij het vinden van werk. Daarbij spelen de benutbare mogelijkheden en de beperkingen van een werknemer een grote rol.